مقالات

منابع تغذیه

نگاهی به منابع تغذیه

انواع منابع تغذیه

انواع منابع تغذیه

 

 

منابع تغذیه به طور کلی به ژنراتور های برق ،نیروگاها،باطری ها و حتی سلول های خورشیدی اشاره میکند.این مقاله به دانش پایه ای از منبع تغذیه (مدار منبع تغذیه)که وظیفه تبدیل برق ورودی را به برق مورد نیاز مصرف کننده دارد،می پردازد.

بسیاری از دیوایس های الکترونیک از منبع تغذیه DC استفاده میکنند.قسمت منبع تغذیه از یک بورد الکترونیکی عملیات تبدیل ورودی برق متناوب به برق مستقیم را بر عهده دارد.نام این نوع منابع تغذیه AC/DC power supply ویا switched mode power supply میباشد.همچنین  بعضی منابع تغذیه به نام DC/DC power supply  شناخته میشوند که منظور تبدیل سطح ولتاژِ مستقیم به سطح ولتاژ مستقیم دیگر که ثبات قابل قبولی دارد.

در ادامه  روش های ساخت یک ولتاژ مستقیم را نام میبریم:

  1. منبع تغذیه خطی :

    در این منابع تغذیه AC/DC power supply ورودی متناوب پس از رسیدن به یک ترانسفورماتور وارد پل دیود شده و سپس در یک خازن الکترولیتی معروف به خازن صافی به ولتاژ مستقیم با ریپل های آزار دهنده میرسد.که با اخذ تمهیدات لازم به یک ولتاژ با ثبات قابل قبول میرسیم.

 

  1. منبع تغذیه سوِییچینگ :

    ا ین نیز یک منبع تغذیه AC/DC power supply میباشد.اما در این نوع توپولوژِی دیگر به ترانسفورماتورهای بزرگ و سنگین خطی نیاز نداریم و به جای آن از ترانسفورماتور های فرکانس بالا و آی سی ها ی سوییچینگ استفاده میکنیم.

 

 

  1. منبع تغذیه خازنی :

    این نوع AC/DC power supply بسیار کم هزینه اما دارای ثبات ولتاژِ بالایی نیست و کاربرد آن در صنعت توصیه نمیگردد.